Joël Adotevi: l’Enjeu du Kalevala (2010)

Kalevalasällskapet – för vetenskap och konst!

Kalevalasällskapet är en stiftelse som har som uppgift att förmedla, forska kring och ge ut information om Kalevala och finskt kulturarv, och strävar i sin verksamhet efter att förena och främja vetenskap och konst. Vi arrangerar evenemang, delar ut priser, ger utlåtanden och samarbetar med olika kulturaktörer i såväl Finland som utomlands. Vi bjuder in experter på Kalevala, kulturarv och finsk kultur till att bli medlemmar i sällskapet. Kalevalasällskapet värdesätter kulturell mångfald och är en politiskt obunden aktör.

Vaihtoehtoinen teksti

Årsbok 101

Kaanon ja marginaali. Kulttuuriperinnön vaiennetut äänet

Kalevalasällskapets årsbok 101. Niina Hämäläinen ja Lotte Tarkka (red.).

Somessa

Mistä suunnasta folkloristiikan tutkija, karjalaisaktivisti, sosiolingvisti, kirjallisuudentutkija, laulaja ja teatteriohjaaja katsovat Kalevalaa?

Onko #Kalevala aarrearkku, kipupiste, taideteos vai sorron väline? Mistä katsoen asia on näin?

Kokosimme noin minuutin mittaiset näkökulmavideot yhteen.
👉 kalevalaseura.fi

kalevalaseura

"Rajakarjalaiset kansanmuusikot tekivät 1900-luvun alkukymmeninä esiintymismatkoja Karjalasta eri puolille Suomea. Lähes kaikki keikkailevista laulajista ja soittajista olivat Suistamolta, joka sijaitsi Laatokan pohjoispuolella, nykyisen luovutetun Karjalan alueella. Pitäjä oli erityisen kuuluisa runolaulajistaan, kanteleensoittajistaan ja äänellä itkijöistään. Keikkamatkat herättivät aikalaisissa paljon kiinnostusta, mutta myös arvostelua ja jopa vastustusta." Anna-Liisa Tenhunen
#kantele #runolaulu #runolaulajat #raja_karjala #karjala #suistamo #muusikotmatkalla #music
👉 kalevalaseura.fi

kalevalaseura

Taiteiden yössä Kalevalaa laulettiin suomeksi ja ruotsiksi

kalevalaseura

Tänään @taiteidenyo ja Laulettu Kalevala – Sjung Kalevala! @villiwaino Kalevankatu 4 klo 19–21. @mariakalaniemi ja @iki_turso_ laulavat Kalevalaa ruotsiksi ja suomeksi ja keskustelevat siitä.

Näkökulmia – Teatteriohjaajan Kalevala, Juha Hurme

Näkökulmia – Laulajan Kalevala, Maari Kallberg